WELKOM BIJ
IJSSALON DE MIENT

WE ZIJN WEER OPEN!

van 10:00 tot 21:00

VAN TOEN NAAR NU

Sinds 1972 kan je al op de mient terecht voor een ijsje.

Eenenvijftig jaar geleden startte Jaap Kaandorp de ijssalon aan de Mient. Toen nog met slechts één ijssmaak: vanille. Langzamerhand werden dat er drie en daarna negen. In 1995 neemt dochter Gery de zaak over en inmiddels is de keuze uitgebreid naar vijftig verschillende smaken, waarvan er afwisselend negenentwintig staan te pronken in de vitrine. Ondertussen staan we aan de vooravond van derde generatie die het roer zal overnemen.

In al die tijd is er veel veranderd, de ijssalon werd verbouwd, er kwam een terras op de Gewelfde Stenenbrug en de befaamde grachtbel voor passerende kanoërs en andere waterratten werd aangebracht.

De grondstoffen van het ijs en producten worden steeds beter. Werd er vroeger nog gewerkt met melkpoeder en koffieroom, nu is dat veranderd in verse melk van boer Jos uit Warmenhuizen en Bio grasboter van Zuivelboerderij in Overijssel. De volle melk en de smaakvolle boter geven het ambachtelijk schepijs van De Mient een mooie volle smaak. Van deze verse basismix worden alle 'warme' smaken bereid, zoals het overbekende mocca-ijs. Daarnaast wordt veel sorbetijs bereid met vers fruit uit de omgeving.

Nu, na eenenvijftig jaar ijs bereiden en met de bijna derde generatie aan het roer, staat IJssalon De Mient nog altijd open voor nieuwe ontwikkelingen. De know how van mede-ijsbereiders vanuit het hele land wordt twee keer per jaar gedeeld.

Zonder de gigantische passie en inzet van alle medewerkers zou IJssalon De Mient niet zijn wat het nu is. Bovendien is de ijssalon een familiebedrijf met een lange traditie. We hebben er ook dit seizoen weer onwijs veel zin in!

NOG STEEDS BIJ DE SPAR

IJssalon de Mient en Spar werken samen

Ook dit seizoen zijn onze ijsrollen ook bij de Spar te koop. Dus is de wandeling naar de Mient net iets te lang, maar heb je toch trek in een overheerlijk toetje van De Mient? Kom langs bij de Spar op de Korte Vondelstraat. Je vindt ons daar in de schappen!

ACTIES
FEESTEN EN PARTIJEN

IJSKAR

Voor feesten en partijen kan je onze ijskar huren. Deze ijskar kan je al fietsend de gezelligheid in rollen. Met een maximum van drie verschillende smaken ijs is het mogelijk om zelf eens de ijscoman uit te hangen en iedereen blij te maken met een ijsje!

Klik hier voor een prijsoverzicht.

Zelf halen en scheppen:
Klein: 130-150 bolletjes, 2 smaken € 230,-
Middel: 180-200 bolletjes, 3 smaken € 310,-
Groot: 380-400 bolletjes, 3 smaken € 620,-

Meerprijs bezorgen/ophalen:
€ 25,00 per rit (straal 15 km)

Meerprijs bedienend personeel:
€ 85,- (4 uur)

Voor verdere informatie graag bellen naar:
G.D. Bruinenberg-Kaandorp
06-10250313
IJssalon de Mient, Alkmaar

IJSTAART

Een exclusief dessert. Heerlijk verrassend!

Voor verdere informatie, neem contact met ons op.


WIST JE DAT?

Wist je dat IJssalon De Mient volgend jaar al 50 jaar bestaat? Daar gaan we iets leuks van maken!

Wist je dat IJssalon De Mient is begonnen met een ijskar die door Heiloo en Alkmaar reed om ijsjes te verkopen?

Wist je dat IJssalon De Mient een bootbel heeft waarbij je vanuit de boot een ijsje kan bestellen?

Wist je dat je bij IJssalon De Mient ook soja en suikerarm ijs kan halen?

Wist je dat IJssalon De Mient zo'n 50 verschillende smaken schepijs heeft?

Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat ijs je blijer maakt?

Wist je dat Je gemiddeld 50 keer moet likken voordat je één bolletje ijs op hebt?

Wist je dat In de VS de meeste ijsjes gegeten worden? Gemiddeld zo’n 24 liter per persoon per jaar.

Wist je dat IJs al zo’n 2300 jaar geleden door de Chinezen is uitgevonden? Toentertijd werd het gemaakt van sneeuw gemengd met honing of fruit. Yum! In 1295 werd het ijs naar Europa gebracht door de Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo.

Wist je dat in 1670 het eerste ijscafe ter wereld geopend werd? Dat was café Propocope in Parijs. Je kunt er ook nu nog een ijsje eten want, het bestaat nog steeds!

Wist je dat er maar liefst 25 miljard ijsjes per jaar worden gegeten in Europa? In Scandinavië nemen ze hier wel een groot deel van voor hun rekening. De schoolkinderen in deze landen krijgen namelijk iedere dag een ijsje. De traktatie wordt hier dan ook gezien als zuivelvoeding. De Zweden eten mede daarom wel twee keer zoveel ijs als wij Nederlanders.


072 512 59 59   Copyright ijssalon de Mient 2023